Lekker naar buiten!
In Karnapur hebben we wat verteld over olifanten, tijgers, apen en kamelen. In de straten van India kan je naast koeien ook zomaar ineens een olifant tegenkomen! Natuurlijk zijn er in India nog veel meer dieren.

 


De cobra is een slang. Vroeger zag je die op de straten van Indiase steden bij de slangenbezweerders. Hier zie zo'n slangenbezweerder in Mumbay. Met een fluit laat hij de slangen uit een mand komen. Nu is dat in steeds meer steden verboden.
De pauw is voor IndiŽrs ook belangrijk. Voor de hindoes is de pauw heilig, omdat een van hun goden,  Kartikeya, op de rug van een pauw zit. De hindoe god Krishna heeft een troon gemaakt van pauwenveren.

Heilige koe
De koe zie je overal op straat. Het is een heel nuttig dier. De koe geeft melk en dus ook kaas en yoghurt. De koeienpoep wordt gedroogd en gebruikt om vuur te maken. Geen wonder dat men de koe belangrijk vindt. Voor hindoes is de koe zelfs heilig. 
Hindoes zien de koe als de godin Ida, de godin van het voedsel.  In de heilige boeken staat dat de koe de moeder is van het leven en niet gedood mag worden. Streng gelovige hindoes willen daarom dat de regering het slachten van koeien verbiedt.

Nog meer over Indiase dieren kan je lezen op deze sites, de eerste is in het Nederlands, de anderen in het Engels, maar heeft wel mooie foto's:
Ontdek Indiase dieren
Indian Animals
Wildlife in India
Nog meer dieren